Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kruchutkie ciasto, powinno leżakować w lodówce kilka dni przed pieczeniem
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 34
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 118
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 34
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 118
Składniki
Składniki należy wymieszać ze sobą ręcznie, jak na ciasto kruche. Formujemy kulę, umieszczamy w lodówce. Po kilku dniach ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na cienki placek. Kilka centymetrów od brzegu ciasta kładziemy po jednej surowej malinie. Ja miałam mrożone. Przykryłam je ciastem i wykrawałam kieliszkiem tak jak pierogi. Nie sklejałam. Piekłam w temp. 180* aż do zarumienienia. Posypałam cukrem pudrem. Smacznego:)