Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich fanów ciastek i ciasteczek. Ciastka mają delikatny maślany smak, a przy tym nie są zbyt łamliwe, a przez to świetnie nadają się do transportu chociażby w rowerowym koszyku.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 260
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 260
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Składniki
Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodaję żółtka, sól i wódkę, dokładnie miksuję. Dosypuję mąkę i znów miksuję. Ciasto wkładam do foliowego woreczka i chłodzę w lodówce ok. 15. min.
Ciasto przekładam do maszynki i wyciskam ciasteczka na wysmarowaną masłem blaszkę. Piekę ok. 15 min. w temp. 180 st. C.