Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to bardzo kruche ciasteczka o nicie słonej.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 18
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 17
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Zmiksować masło z cukrem i solą.Przesiać mąkę i zagnieść,rozdzielić na części.Można zafoliować i schłodzić w lodówce. (Ja za długo schłodziłam i ciężko potem wałkowało się.)
Ciasto wałkować i wykrawać dużą okrągłą foremką ciastka. Tępą stroną łopatki nacinać wzór rombów, lecz nie przecinając do końca.
Układać na blaszki z papierem. Posmarować wymieszanym żółtkiem i posypać cukrem.
Piec ok. 13-15 min. w 180 * w zależności od grubości ciastek. Ciastka jedząc, łamie się na kawałeczki. Pasuje do nich kakao, albo pitna czekolada.