Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znów nas naszło na deser z orzechami. Tym razem kruchutkie ciasteczka z pyszną bezą orzechową.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Na stolnicy siekamy mąkę z żółtkami i margaryną oraz cukrem pudrem. Dodajemy następnie 2 -3 łyżki śmietany by zlepić ciasto. Gotowe ciasto owinięte w folię spożywczą wkładamy na 10 minut do zamrażalki. W tym czasie prażymy w piekarniku orzechy kilka minut, następnie mielimy je w maszynce. Ubijamy 3 białka na sztywno z cukrem, pod koniec dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Ciasto wałkujemy na cienki placek, szklanką wycinamy kółka, na środek każdego nakładamy łyżeczkę bezy. Zlepiamy ciasto w czterech miejscach tworząc taką poduszeczkę.
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor. SMACZNEGO