Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasto orzechowe z jabłkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 71
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 282
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5436
Składniki
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i posiekaj z masłem. Dodaj orzechy, żółtko i zagnieć. Schłodź ciasto w lodówce, po czym rozwałkuj 2/3 i wylep nim formę. Włóż ją na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Ugotuj budyń na mleku. Schłodzony wylej na podpieczony spód. Rozłóż na nim rozdrobnione jabłka i posyp resztą startego ciasta oraz orzechami. Piecz jeszcze 35 minut.
Gotowe oprósz cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV