Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie ciasto z owocami mrożonymi lub świeżymi
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 202
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 202
Składniki
Przygotować kruszonkę: 250 g masła, 150 g cukru i 370 g mąki razem zagnieść, do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać zółtka. Następnie stopniowo dodawać ( cały czas miksując ) olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Ułożyć owoce ( można je oprószyć mąką, wtedy nie spadną na dno). Na owoce rozłożyć kruszonkę. Zapiekać w temperaturze 180 stopni 40-50 min. ( do suchego patyczka)