Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche upieczone ze śliwkami i pianką cytrynową.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 854
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 854
Składniki
Śliwki myjemy, osuszamy i drylujemy przecinając każdą na równe połówki. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wyłożone dno formy ciastem układamy połówki śliwek.
Z białek ubijamy pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier i kisiel. Ubitą pianę wykładamy na warstwę ułożonych owoców. Wierzch warstwy piany posypujemy startym na dużych oczkach zamrożonym ciastem. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół.
Upieczone ciasto studzimy i ostudzone możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!