Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ciasto sezonowe na kruchym spodzie, ze śliwkami i bezą, idealne do kawy czy herbaty
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzyj z masłem
dodaj cukier, żółtka i śmietanę, utrzyj mikserem, a potem wyrób na stolnicy kruche ciasto i schłodź je w lodówce min 0,5 godz.
w tym czasie śliwki umyj i usuń pestki
schłodzone ciasto rozwałkuj na wymiar blaszki (duża 30x40), podziurkuj widelcem i piecz 15 min w 175 stopniach (góra-dół)
w tym czasie przygotuj bezę z białek ubijając je na dużych obrotach z cukrem i solą
na podpieczone ciasto wysyp bułkę tartą, ułóż śliwki, a następnie wyłóż bezę
ciasto piecz przez 15 min w 175 stopniach (góra dół), a następnie zmniejsz temperaturę do 60 stopni i susz bezę ok 25-30 min.
jeśli mamy mniejszą blaszkę ciasto jest grubsze, więc pieczemy po 5-10 min dłużej na każdym etapie