Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 33
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 33
Składniki
Wszystkie składniki razem zagnieść.Zawinąć w woreczek foliowy i wlozyć na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie stolnicę podsypać mąką ,ciasto rozwalkowac.Na brzeg ciasta ułożyć cienką warstwę marmolady i zawinąć na pół i jeszcze raz na pół.Odciąć od reszty rozwałkowanego ciasta.Powstały wałek pociąć na ok. 5cm.ciateczka ilekko na brzegu ponacinać.Tak postępować z resztą ciasta.Piekarnik rozgrzać na 180 stopni i piec ok.30 min.Mają być rumiane.Posypac cukrem pudrem