Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche jagodzianki"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Składniki
Jagody opłucz na sitku, dobrze osącz. Potem owoce rozsyp na papierowym ręczniku i poczekaj, aż wyschną. Suche jagody wymieszaj z cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną.
Mąkę pszenną przesiej na stolnicę. Dodaj masło, proszek, cukier, żółtka oraz 2–3 łyżki zimnej wody. zagnieć. Ciasto zawiń w folię i schładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj, pokrój na 40 równych kwadratów. Na połowę kwadratów nałóż jagody. Przykryj pozostałymi kwadratami. Zlep. Ponacinaj wierzchy. Piecz 50 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina