Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z budyniem delikatnie kruche ciasto połączone z pysznym kremem budyniowym.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 176
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 893
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 176
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 893
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski. 2. Dodajemy margarynę, żółtka oraz cukier. 3. Wyrabiamy ciasto.
4. Następnie rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. 5. Kółka z ciasta układamy w foremkach.
6. W tym czasie przygotowujemy budyń. Do garnka wlewamy odmierzoną ilość mleka, odlewamy pól szklanki. 7. Do garnka wsypujemy cukier i mleko zagotowujemy co jakiś czas mieszając, aby cukier się rozpuścił. Mąkę mieszamy z mlekiem w szklance i wlewamy do gotującego się mleka, szybko mieszamy. Całość zagotowujemy i chwilkę gotujemy aż masa stanie się gęsta.
8. Po ostygnięciu budyń miksujemy z masłem do otrzymania gładkiej konsystencji.
9. Foremki wypełniamy budyniem i przykrywamy kółkiem z ciasta. 10. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny – pieczemy aż do zarumienienia.
11. Babeczki gotowe. 12. Smacznego