Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche pierniczki"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 255
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 255
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena sztuki około 0,40 zł
Do miski wkładamy miękką margarynę lub masło i pozostałe ciasta. Mieszamy mikserem, a następnie przekładamy na stolnicę i zagniatamy gładkie ciasto. Na godzinę wkładamy do lodówki.
2. Ciasto wałkujemy partiami na grubość 0,5 cm i foremkami wycinamy ciasteczka.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i na 10-12 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC.
Cukier na lukier mieszamy z białkiem i ucieramy na gęstą, gładką błyszczącą masę. Za pomocą szprycy, pędzelka lub patyczka dekorujemy przestudzone pierniczki.Źródło: Rewia