Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruchy torcik jabłkowy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj do niej cukier, proszek do pieczenia, sól, następnie wymieszaj. Dodaj masło i posiekaj je szerokim nożem na kawałeczki, dodaj śmietanę, szybko zagnieć ciasto. Owiń je w folię, włóż na pół godziny do lodówki.
Formę posmaruj tłuszczem, wyłóż połowę ciasta, ponakłuwaj wi delcem. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, uduś z cukrem i przyprawami. Wyłóż je na spód ciasta, na wierzchu ułóż paseczki ciasta. Piecz 40 minut w temperaturze 180° C.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień