Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i lekkie ciasto idealne dla dzieci i po świątecznych wypiekach.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20688
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5202
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 64
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem i szczyptą soli, dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszaj. Blaszkę i wymiarach 30x20 wyłóż papierem do pieczenia i przelej ciasto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.na około 20 minut, po upieczeniu i wystudzeniu przekrój na pół.
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu, zostaw do stężenia, żelatynę również. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj żelatynę oraz pokrojone galaretki, wymieszaj.
Przekrojony biszkopt nasącz ponczem na dolny blat wyłóż masę śmietanową i przykryj drugim blatem. Wierzch posyp cukrem pudrem. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polecam.