Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kulebiak z Podlasia"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Grzyby mocz w zimnej wodzie przez całą noc. Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj kapustę, pokrojone w paski grzyby, ziela angielskie, liść laurowy, jałowiec. Przypraw solą i pieprzem, podlej wodą, duś godzinę. Dodaj orzechy.
Rozłóż ciasto francuskie, układaj farsz, zawiń. Natnij ciasto w dekoracyjny wzór, piecz w temperaturze 200°C przez 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień