Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 18
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 18
Składniki
Upiec biszkopt z 8 jaj,przekroić na pół.
Czerstwe bułki namoczyć w 2 szklankach mleka.W garnku zagotować szklankę mleka ,wsypać kokos,cukier i cukier waniliowy.Do masy dodać namoczone, w miarę rozdrobnione bułki.Gotować na małym ogniu ok 10 min,aż budyń zgęstnieje.Ostudzić i utrzeć z kostką masła lub margaryny.Ponad połowę kremu rozsmarować na pierwszym biszkopcie,przykryć drugim i nałożyć pozostały krem.
Masa na wierzch:
Masło rozpuścić,dodać mleko,wiórki kokosowe i cukier.Rumienić na złoty kolor.Gdy wystygną nałożyć na wierzch ciasta.