Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla miłośników kokosów i nietylko.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 512
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14755
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 512
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 176
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14755
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 82
Składniki
Z jaj, cukru, mąki, kisielu, proszku do pieczenia i 6 łyżek wody zrobić ciasto biszkoptowe. Piec ok 45 minut w 180 st. C.
Krem:Bułki namoczyć w mleku, odciśnij. 1 szkl mleka zagotuj z wiórkami, cukrem i cukrem waniliowym. Gotuj 5 minut, ostudź. Utrzyj w misce namoczone bułki, masło i margarynę, dodaj zimne mleko z wiórkami.
Kruszonka: Składniki kruszonki zagnieść, pokruszyć i uprażyć.
Biszkopt przekrój. Na jedną część wyłóż 2/3 masy, przykryj drugą częścią, wyłóż resztę masy. Wierzch posyp kruszonką.