Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasto jogurtowe z mrożonymi owocami
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1650
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1571
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1650
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1571
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, cukier, olej, jogurt naturalny oraz proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy na gładką masę. 1/4 ciasta odłożyć do osobnej miski ( ok 3 łyżki) dodać kakao i dobrze wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 25x25 wylać najpierw ciasto jasne i rozsmarować po całości. Na to wyłożyć ciasto ciemne i również rozsmarować po całości (miejscami można ciasto ciemne docisnąć, żeby po rozkrojeniu ciasto było łaciate) Na wierzch ciasta ułożyć owoce a na to posypać kruszonkę. Ciasto piec w 180C ok 50minut ale w zależności od piekarnika ciasto piec do tzw. suchego patyczka. Smacznego !