Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto pachnące cynamonem
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Jabłka i gruszki umyć,obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wyłożyć na patelnię i podsmażać ok 5 min mieszając.Dodać cynamon,wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę.Odstawić do wystygnięcia. Oddzielić żółtka od białek.Białka ubijać na sztywną pianę dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Następnie ubijając dodać po jednym żółtku,olej,wodę gazowaną,zmniejszyć obroty miksera i dodawać porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać ok 3/4 ciasta do formy a do pozostałej części dodać kakao i wymieszać.Na jasne ciasto kłaść łyżką "kleksy" ciasta kakaowego. Na ciasto wyłożyć jabłka z gruszkami. Piec w temp 200 st ok 50-60 min.(sprawdzić patyczkiem)