Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łaciate ciasto z twarogiem, czyli cudowne połączenie ciasta kakaowego z masą twarogową. Jego przygotowanie zajmie Wam zaledwie pół godziny. Wypiek długo zachowuje świeżość i smak. Przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom niezbyt słodkich deserów.
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasta czekoladowego. Masło przełóż do rondelka. Wsyp cukier, dodaj wodę i kakao. Składniki podgrzewaj do rozpuszczenia (nie gotuj). Następnie odstaw do wystudzenia.
Do wystudzonej masy czekoladowej wbij jajka i przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki zmiksuj do połączenia.
W osobnej misce przygotuj masę serową. Zacznij od połączenia sera z cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i żółtkami jaj. Składniki zmiksuj. Osobno ubij białka na puszystą pianę. Na koniec dodaj je do masy serowej. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką.
Blaszkę o wymiarach: 24 x 35 cm wyściel papierem do pieczenia. Na spód wyłóż 2/3 czekoladowego ciasta. Na wierzchu rozprowadź masę serową. Następnie łyżką wyłóż pozostałą część czekoladowego ciasta robiąc łatki na masie serowej.
Łaciate ciasto z twarogiem piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (grzałka góra-dół) przez około godzinę.