Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, murzynek i zdrowa kasza jaglana w jednym.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Pamiętajcie, aby jaja i maślanka były temperatury pokojowej, nie prosto z lodówki.
Jaja, mąkę, maślankę,olej, cukier puder, kakao wstępnie miksujemy. Sodę rozpuszczamy w occie jabłkowym i powstałą pianę dorzucamy do masy i ponownie miksujemy.
Twaróg wymieszać z cukrem pudrem. Dodać kaszę i dokładnie wymieszać.
Do blachy wyłożonej papierem wylewamy masę kakaową i rozprowadzamy po całej powierzchni.
Następnie dużą łyżką nabieramy białej masy i delikatnie "artystycznie" rzucamy na kakaową masę tworząc łaty. Pieczemy 40 min 180 stopni. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.