Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łaciaty serniczek"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 26
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 26
Składniki
Do miski włożyć kostkę do pieczenia Kasia, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, cukier i jajko. Wymieszać mikserem. Przełożyć na blat i szybko zagnieść ciasto.
Podłużną foremkę o wymiarach 18x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Odłożyć 1/3 przygotowanego ciasta, a pozostałym ciastem wylepić dno formy.
Przygotować masę serową: jajka ubić z cukrem na puch. Kostkę do pieczenia Kasia rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do masy jajecznej dodać, cały czas ubijając, twaróg, proszek budyniowy oraz rozpuszczoną Kasię.
Masę serową wyłożyć na ciasto w formie. Odłożone ciasto lekko rozwałkować. Odrywać od niego spore kawałki i układać je na masie serowej – tworząc łatki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około 60 minut. Sernik trzymać jeszcze 15-30 minut w wyłączonym piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Ciasto serwować z lodami.
około 80 min.Źródło: Życie na gorąco