Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie, tanie. I smaczne :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5935
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
Oddzielić białka od żółtek, ubić pianę, dodać cukier.
Żółtka zmiksować z proszkiem i octem. Całość dodać do piany z białek, dodać również mąkę, kakao i rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto przelać do keksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą). Piec ok 40 min w 180 stopniach.
Ciasto można wzbogacić bakaliami, posiekaną czekoladą, gotowe polać polewa lub lukrem. U mnie wersja "oszczędna" ze względu na niejedzącego różnych rzeczy synka.