Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leczo z tartą cukinią"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Cebulę pokrój w piórka i zeszklij w garnku na oleju. Po chwili dodaj pokrojone pomidory oraz cukinię startą na tarce o drobnych oczkach. Podlej warzywa szklanką wody i duś na małym ogniu.
Paprykę chili drobno posiekaj, a czerwoną potnij w paseczki. Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Przygotowane przyrumień na patelni. Do garnka z cukinią dorzuć podsmażoną wędlinę z papryką oraz natkę pietruszki. Na koniec dosyp przyprawy i zabiel leczo gęstą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, Ilość kalorii na 1 porcję: 350, Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax