Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 251
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 251
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 4,30 zł.
Wartość odżywcza porcji 420 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 29 g/Węglowodany 34 g
Mango obieramy, oddzielamy od pestki i kroimy w drobną kostkę. 1/5 odkładamy, a pozostałą część miksujemy, aż powstanie purée.
Serek mascarpone miksujemy z cukrem waniliowym, 50 g cukru pudru i sokiem wyciśniętym z limonki na gładką masę. Dodajemy purée z mango i dokładnie mieszamy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Powoli łączymy z masą serową, którą następnie wstawiamy na kilka minut do lodówki.
Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem. Kiedy zacznie gęstnieć, wsypujemy pozostały cukier puder i dalej ubijamy, aż będzie sztywna.
Pucharki lub miseczki napełniamy do 3/4 wysokości kremem. Po bokach, przy ściankach naczynia, wkładamy połówki biszkoptów. Na wierzch wyciskamy dekoracyjnie z rękawa cukierniczego bitą śmietanę i posypujemy mango pokrojonym w kostkę. Przed podaniem deser schładzamy w lodówce.Źródło: Rewia