Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lekka babka w łatki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Miękkie masło przełóż do miseczki. Dodaj szczyptę soli. Wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Ucieraj mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez 3–5 minut, aż masa będzie puszysta i jasnokremowa.
Nie przerywając ucierania, wbijaj po jednym jajku. Kolejne jajko wbij dopiero, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą maślaną.
Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Czekoladę połam na kawałki, stop w kąpieli wodnej, przestudź. Sypkie małymi porcjami dodawaj do ucieranej masy maślanej. 1/3 ciasta odłóż, połącz z czekoladą.
Foremkę z kominkiem posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Napełnij jasnym i ciemnym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godziny.
Babkę studź ok. 30 minut w foremce. Potem przełóż ją na kratkę kuchenną i pozostaw tak do całkowitego wystudzenia. Polej lukrem, udekoruj.Źródło: Tina