Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 880
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 114
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 880
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 114
Składniki
Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą pianę. Ciągle ubijając wlewać pomału olej. Następnie dodać szpinak i dokładnie wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, góra-dół i piec przez 40-45min, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i całkowicie ostudzić.
Do miski wlać mocno schłodzoną śmietankę i ubić. Dodać cukier puder i stopniowo dodawać schłodzony serek. Na końcu dodać fix i dokładnie wymieszać.
Przestudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części. Dolną warstwę posmarować masą (można wsypać trochę owoców). Górną część ciasta musimy wyszkrobać łyżeczką i przykryć masę a na wierzch dajemy owoce.