Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za karpatką przepadają u nas wszyscy, a już karpatka z dodatkiem świeżych, soczystych owoców to nasz hit, którym chętnie się dzielimy!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać masło i doprowadzić do wrzenia. Wsypać mąkę i ucierać łyżką, aż masa będzie gładka i będzie odchodzić od ścianek. Wystudzić. Do wystudzonej masy wbijać po kolei jajka i miksować przez około 4 minuty. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 200 st. Ciasto należy podzielić na 2 części, jedną rozprowadzić na blaszce i piec do zezłocenia się przez około 25 minut. Następnie wyjąć do wystudzenia i piec drugą część ciasta. Krem: 0,5 l mleka zagotować w garnku z cukrem. W 250 ml rozpuścić 2 budynie, wlać do gotującego się mleka, zrobić budyń, wystudzić. Masło ( powinno być miękkie) utrzeć mikserem na puszystą masę i po łyżce dodawać zimny budyń. W tortownicy ułożyć 1 blat karpatki, na to nasz budyń , następnie borówki/ maliny i przykryć 2 blatem. Posypać cukrem pudrem i ozdobić owocami. Pycha!