Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty deser, wspanialy na gorace dni. Ja uzylam "sztucznej "bitej smietany (cool whip) ale mysle, ze mozna uzyc zwyklej lub ewentualnie sniezki z torebki. Przepis pochodzi z gazetki z supermarketu sobeys. Mleko skondensowane geste, odpowiednik polskiej "krowki"
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Forme jak na keks wylozyc folia aluminiowa tak zeby wystawala ponad brzegi okolo 5cm. 2 szklanki truskawek rozgniesc, dodac sok z cytryny, mleko i 1 szklanke smietany.Dokladnie wymieszac i wylac do formy. Ciasteczka zrozgniesc tak aby powstalo cos w rodzaju bulki tartej. Rozgniecione ciastka polaczyc z margaryna, a nastepnie wylozyc na wierzch mikstury truskawkowej.Szczelnie owinac wystajaca z formy folia i wstawic do zamrazarki na minimum 6 godzin
Przed podaniem udekorowac reszta smietany i trustawkami