Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lodowy torcik w biszkoptowym kołnierzyku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Maliny i jagody przebierz, ew. krótko opłucz na sitku, osącz i dobrze osusz. Odłóż połowę malin do dekoracji. Resztę zmiksuj z 3 dag cukru. Masę zagotuj i przetrzyj przez sitko. Do gorącego musu dodaj łyżeczkę żelatyny, mieszaj, aż się rozpuści. Odstaw do wystudzenia. Połowę ciastek bezowych grubo pokrusz. Biszkopty potnij na połówki.
Jogurt połącz z twarogiem, sokiem z cytryny i resztą cukru. Pozostałą żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Ostrożnie połącz z masą jogurtowo-serową. Kilka łyżek masy wylej na spód tortownicy.
Wokół brzegu ustaw ciastka - wypukłą stroną do obręczy. Resztę masy od razu wymieszaj z połową jagód i pokruszonymi bezami. Przelej do tortownicy. Łyżką nabieraj porcje musu malinowego i nałóż je na wierzch ciasta.
Obie masy szybko przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Torcik wstaw do lodówki na ok. 3 godzin. Przed podaniem zdejmij obręcz formy, brzeg ciasta udekoruj stopioną polewą. Wierzch obłóż resztą owoców oraz bezami i miętą.
ok. 35 minut . Chłodzenie ok. 3 godzin . 1 porcja 420 kcalŹródło: Tina