Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie, truskawkowo, słodko !
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 194
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 280
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 194
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 280
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem. Białka ubić, dodać do żółtek. Wymieszać z mąkami i wyrobić ciasto. Następnie wyrobione ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z formy, ostudzić i poziomo przekroić na pół.
Wykonanie kremu: Truskawki oczyścić, kilka odłożyć, a resztę pokroić i skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietaną ubitą z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Składanie tortu: Krążek biszkoptu włożyć do tortownicy, skropić sokiem z truskawek, nałożyć warstwę kremu truskawkowego. Ułożyć drugi krążek biszkoptu, na nim resztę kremu. Tort mrozić 6 godzin. Ozdobić truskawkami.