Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś w cieście ziemniaczanym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Huber z Wrocławia
Łososia umyj, osusz, pokrój na 2-3 kawałki. Oprósz solą i pieprzem, natrzyj oliwą. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Osącz z nadmiaru wody. Por oczyść, posiekaj. Dodaj do ziemniaków, wbij jajko, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Masę ziemniaczano-porową podziel na części. Z jednej uformuj placek, ułóż rybę. Przykryj masą, oblep ze wszystkich stron. Tak przygotuj resztę ryb.
Masło i resztę oliwy stop na patelni. Ułóż ryby, usmaż na małym ogniu z obu stron (lekko dociskaj łopatką).Źródło: Chwila dla Ciebie