Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które zachwyca wyglądem i smakiem
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 235
Składniki
Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem na końcu dodać mak i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Konfiturę rozpuścić w rondelku , dodać galaretkę wiśniową rozpuścić , pozostawić do wystygnięcia. Z ananasów odlać syrop, 1 szklanka , wlać do garnka dodać 1 szklankę wody , zagotować , rozpuścić galaretki przezroczyste, pozostawić do stężenia. Ciasto przekroić na połowę, na jedną wyłożyć konfiturę , ułożyć ananasy.
Śmietanę ubić na sztywno dodać krzepnące galaretki wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodając mleko, wyłożyć na ciasto, posypać ryżem preparowanym. Schłodzić w lodówce 3 godziny.