Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie do zrobienia ciasto makowe z aromatycznym kremem,na świąteczno -sylwestrowy wieczór:)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 183
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 183
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Upiec ciasto makowe. Mak zalać mlekiem i zostawić do jego napęcznienia na pół godz. Po tym czasie dodać żółtka ,miód ,bułkę tartą olejek bakalie ,cukier i zmiksować. Dać na blaszkę 25/34 wyłożona papierem do pieczenia i piec około 1 godz. Blat wystudzic.Na drugi dzień przekroić wzdłuż. Zrobić krem. Serki dodać do ubitych śmietanek zmiksowac,dodać kawę cappuccino,zblendować ,na koniec wlać 50mlrumu i dodać dwa śmietan-fixy,wszystko zmiksowac. 3/4 kremu wyłożyć na naponczowany rumem blat makowy rumem,przykryć drugim blatem ,naponczować ,a na wierzch wyłożyć pozostałą część kremu.Posypać wiórkmi kokosowymi i posypać płatkami migdałowymi. Smacznego życzę!