Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1193
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12195
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1025
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1193
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12195
Składniki
Mak sparz i zmiel dwukrotnie.
Masło utrzyj z cukrem, dodając po żółtku i łyżce maku. Dołóż starte na grubej tarce jabłka i proszek do pieczenia. Połącz z kaszą i wymieszaj z pianą z białek.
Blachę nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą napełnij ciastem. Piecz 50 minut w temp. 180°C.
Ostudzony makowiec pokrój i polej roztopioną białą czekoladą. Udekoruj gorzką czekoladą i wisienkami.Źródło: Kurier TV