Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne beziki. Dla przełamania słodkości polecam przełożyć je kremem kawowym.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Potem stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Na koniec dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej i 1 łyżeczkę soku z cytryny. Zmiksować. Pianą napełnić szprycę cukierniczą i wyciskać beziki na papier do pieczenia. Połowa powinna być płaskich (to będą spody), a druga połowa wyższych, z czubkiem (wierzchy). Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego na 125ºC i suszyć ok. 1 godz. i 15 minut. Studzić w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach. Schłodzoną śmietanę ubijać. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i kawę rozpuszczalną. Jeszcze chwilę ubijać, aż śmietana będzie miała odpowiednią konsystencję. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać na płaskie beziki. Przykryć tymi z czubkiem. Gotowe!