Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Spód: masło stop. Biszkopty drobniutko pokrusz, wymieszaj z masłem. Masą wylep tortownicę o śred. 20 cm. Chłodź przez 30 minut.
Mus: lekko rozmrożone maliny dokładnie zmiksuj z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Kremówkę ubij na sztywno. Domieszaj maliny i żelatynę. Lekko tężejący mus wylej na ciasteczkowy spód i wstaw do lodówki.
Masa: żelatynę zalej wrzątkiem i rozmieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź. Ubij kremówkę, dosypując cukier puder. Zmiksuj z serem. Żelatynę wymieszaj z 2 łyżkami masy serowej, a następnie dodaj do reszty masy i zmiksuj. Domieszaj czekoladę. Wylej na zastygnięty mus i znowu schłodź. Galaretkę rozpuść we wrzątku i wymieszaj z malinami. Gdy ostygnie, wylej na sernik i poczekaj, aż zastygnie.Źródło: Naj