Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na tiramisu istnieje co najmniej kilkadziesiąt, wersja z malinami jest jedną z nich. Po więcej zapraszamy na: www.smacznebodomowe.pl
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Krem tiramisu: Do garnka wlewamy 1/3 szklanki wody, cukier i gotujemy około 4 minut aż powstanie syrop Żółtka ubijamy w mikserze aż do powstania puszystej masy i stopniowo dolewamy syropu ciągle miksując Do masy dodajemy serek mascarpone i mieszamy Gotową masę odstawiamy do lodówki aby zgęstniała Poncz kawowo-malinowy: Do garnka wlewamy espresso, likier malinowy oraz cukier Całość zagotowujemy aż powstanie syrop około 4 minut
Przecier malinowy: Do garnka wkładamy: maliny, cukier oraz dolewamy wody Całość blendujemy a następnie gotujemy aż wyparuje większość wody Masę odstawiamy do lodówki aby zgęstniała Składanie: Na spód pucharków kładziemy po kilka biszkoptów i polewamy je likierem kawowo-malinowym Czekamy chwilę aż biszkopty wchłoną likier a następnie zalewamy je warstwą kremu tiramisu Czynność tą powtarzamy dwukrotnie Na koniec na samą górę ostrożnie wylewamy przecier malinowy Deser podajemy schłodzony przez minimum jedną godzinę w lodówce