Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie. Sernik z owocami i przeźroczystą galaretką. Sernik winny i pyszny.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 694
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 34
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 18
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 694
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 149
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 81
Składniki
spód-Ciastka rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami. Zaraz wsypać do tortownicy 25 cm.wyłożonej podkładką do tortów i zabezpieczonej wyżej boki..Masę uklepać palcami lub szklanką.Trochę schłodzić.
masa serowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z fixem. Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i dżem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy i schłodzić kilka godzin w lodówce.
owoce-Mandarynki obrać i rozdzielić na cząstki. Ułożyć wokół góry sernika.Kiwi obrać, pokroić na 0,5 cm. plasterki. Dobrze jest je zahartować, żeby nie rozpuściły galaretki.Zagotować na patelni trochę wody z cukrem i chwilkę zaparzyć te plasterki. Odsączyć i osuszyć, jak są zimne to ułożyć na serniku. Resztę owoców poukładać w/g własnej fantazji.
galaretka-Zagotować wodę, odstawić z palnika i zaraz rozmieszać w niej galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia i wlać delikatnie po wszystkich owocach. Sernik schłodzić.
Po schłodzeniu i zastygnięciu galaretki, zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia.Przełożyć sernik na paterę. Kroić ciepłym i ostrym nożem.