Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki torcik dla gości i nie tylko u mnie w wersji mini.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Składniki na biszkopcik są na malą tortownicę.Białka ubijam,dodaję 2 łyżki cukru pudru,proszek do pieczenia,olej i mąkę.piekę ok.20 min.w tem 180 stopni.
Smietanę ubijam,mniejszą część odkładam .Do reszty dodaję łyżę cukru pudru,mus malinowy i 3/4 żelantyny.Biszkopt kroję na pół.Banana kroję w kostkę.Na biszkopt nakładam masę malinową i na to banana.
Na to jeszcze trochę masy,żeby przykryć banana i przykrywam biszkoptem.Resztę masy rozkładam na góre.Pozostałą śmietanę mieszam z łyżką cukru i resztą żelantyny.Za pomocą szprycy robie górę torciku.Wkładam do lodowki aby śmietana dobrze się stężała,ale można jeść zaraz po zrobieniu.