Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marcepanowe aniołki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Pokrusz 15 dag herbatników, posiekaj migdały, połącz z marcepanem, wszystko wymieszaj, wstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij. Uformuj stożki i kulki na głowy.
Stożki polej rozpuszczoną czekoladą, poczekaj aż wyschną. Na okrągłych herbatnikach umieść stożki, ułóż na nich kulki jako główki.
Do stożków doklej ciepłą czekoladą płatki migdałowe jako skrzydełka, z czekolady zrób też włosy aniołków. Pozostaw całość do wyschnięcia.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień