Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewka z cukinią w panierce"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Składniki
Marchewki pokrój w talarki. Cukinie pokrój w plastry. Posól i oprósz pieprzem.
Do miseczki wbij jajka, roztrzep widelcem, dopraw solą, pieprzem oraz ziołami. Do drugiej miseczki wsyp mąkę. Panieruj warzywa, ułożone piętrowo i przebite z jednej strony wykałaczkami w kolejności: cukinia-marchew-cukinia w mące, jajku i znowu w mące.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa – najpierw z tej strony, z której nie wystają wykałaczki, po czym wyjmij je i usmaż z drugiej strony. Posyp serem. Warzywa możesz podać z ulubionym sosem, np. pomidorowym.
porcji. : ok. 25 minut; cena za porcję: ok. 1-1,80 zł.Źródło: Świat kobiety