Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowe babeczki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Marchewkę umyj, obierz, zetrzyj na tarce na małych oczkach. Wymieszaj olej, jajka i mleko. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą, solą, przyprawą do piernika, wsyp do masy. Dodaj marchewkę, wymieszaj.
Foremki wysmaruj tłuszczem, napełnij masą, piecz w temperaturze 180° C przez 30 minut. Wystudź, wyjmij z foremek. Śmietanę ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Udekoruj nią wierzch babeczek.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień