Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja dla wielbicieli słodkości i super pomysł na przemycenie warzyw tym, którzy ich nie lubią.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Masło stopić w rondelku i przestudzić. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i marchew i wymieszać. Potem wlać masło i połączyć składniki. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki większe od orzecha włoskiego, kłaść je na blasze robiąc odstępy i lekko spłaszczyć dłonią. Ciasteczka piec w zależności od wielkości od 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ciasteczka wyjmować na kratkę i wystudzić. Opcjonalnie można posypać cukrem pudrem ale nie jest to konieczne.