Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marchewkowe ciasto z polewą"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 204
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 204
Składniki
Marchew obierz, zetrzyj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Orzechy posiekaj. Jajka utrzyj z olejem. Dodaj mąkę, proszek, sodę, cukier, sól, przyprawę do piernika. Wymieszaj.
Rodzynki osącz, obtocz w mące. Do masy dodaj marchew, rodzynki, 3/4 orzechów. Wymieszaj. Wlej w formę. Piecz przez 40 minut w 180°C.
W garnku rozpuść masło, wsyp cukier i gotuj mieszając aż zgęstnieje. Wlej śmietanę, gotuj 3 minuty. Polej wierzch ciasta, posyp orzechami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień