Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowiec z polewą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8859
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 460
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8859
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 197
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 460
Składniki
Zetrzyj marchwie na tarce o grubych oczkach i odciśnij. Jajka ubij z cukrami na puszystą masę. Ubijając, dodaj stopniowo olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, następnie przyprawę do piernika i marchew. Wymieszaj.
Piecz ciasto w formie wyłożonej pergaminem 55 min w temp. 180°C. Cukier do polew połącz z wodą i rozprowadź na ostudzonym cieście.Źródło: Kobieta i życie