Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marmurek borówkowy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 26
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 79
Składniki
Galaretki rozpuszczam i studzę. Spód: żółtka ucieram z cukrem. Mieszam z mąkami i proszkiem. Ubijam pianę, dodaję ją do masy, mieszam. Ciasto rozsmarowuję na blasze wyłożonej pergaminem. Piekę 25 min w 180°C.
Pianka: żelatynę zalewam 1/2 szkl. wody, a gdy spęcznieje, rozpuszczam, podgrzewając. Zostawiam trochę borówek, resztę miksuję na mus. Twaróg mieszam z cukrem i aromatem. Odkładam 1 szkl. masy, resztę łączę z musem.
Biszkopt smaruję konfiturą. Wylewam na przemian obie masy. Dekoruję resztą borówek. Zalewam galaretką. Chłodzę 5 godz.Źródło: Naj