Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślane ciasteczka pysanki zapraszam po przepis
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 999
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 999
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 173
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Mąkę z proszkiem i cukrem daje do miski wbijam jajka dodaje margarynę i śmietanę zagniatam miękkie ciasto w razie potrzeby podsypuję mąką.
Gotowe ciasto dziele na 2 części i z każdej po kolei rozwałkowuję cienki placek z którego foremka w kształcie jajka wycinam ciasteczka .Na blachę wyłożoną papierem wykladam ciasteczka i piekę 10 -15 minut w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce bez termo obiegu ,ciasteczka wyjmuje i czekam aż ostygną .
Kolorowe pisaki daje do pojemnika z gorącą woda by były płynne i łatwo sie malowało wzory na ciasteczkach . Maślane pisanki ozdabiamy rożnymi wzorami i powstają nam jadalne pisanki .Po dokładne wykonanie zapraszam na film