Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny maślany smak z nutą róży. Łatwe z przygotowaniu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1752
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Wychodzi ok. 27 ciastek, wielkości od 5 do 9 cm. Schłodzone masło kroimy w drobne cząstki i z resztą składników miksujemy na kruszonkę. Potem krótko zagniatany na jednolitą masę. Ciasto, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy pomiędzy folią na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy ciasteczka. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W każde ciasteczko lekko wciskamy 1 płatek migdałowy. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez ok. 11-12 minut.