Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka o wspaniałym maślanym smaku
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Mąkę wymieszać z solą. Masło utrzeć z cukrem mikserem na lekką masę. Dodać żółtko, nadal ucierając. Wsypać mąkę, zmiksować, na końcu dodać orzechy i wymieszać.
Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce w sporych odstępach (dużo urosną na boki). Ciasto będzie klejące, ale takie ma być.
Piec w temperaturze 160ºC przez około 15 minut. Wyjąć, przestudzić na blaszce, potem szeroką szpatułką przełożyć na kratkę (są bardzo delikatne).